Bővül a régió legmodernebb logisztikai központja

A Polgár Ipari Park 58 hektárnyi területen kínál fejlesztésre előkészített telkeket „A” kategóriás könnyűipari- és raktárcsarnokokat.

A 18.200 m2 raktárterületű első ütem 100%-os bérbe adottsága ösztönözte a tulajdonos fejlesztő InfoGroupot az újabb ütem elindítására, amelyből jelenleg közel 9.400 m2 területű csarnok épül. Az ipari park sikeresen pályázott európai uniós forrásokra a fejlesztések finanszírozásához, amelyek lehetővé teszik a versenyképes bérleti feltételek biztosítását.

A legújabb csarnok építéséhez 300 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a cégcsoport. Ebből mintegy 4.648 m2 csarnok fejlesztése 2015. szeptember végére fejeződik be. Év végéig pedig további csarnokrészekkel bővül a terület, így 2015 végére több mint 27 ezer m2 raktárterülettel rendelkezik majd az Ipari Park. A betelepült vállalkozások közt található a Volvo Truck, a Delta Truck, a Jabil Circuit, aToyota Tsusho és a Gyermelyi. A bérlők visszajelzéseiből tudjuk, hogy a terület versenyképes raktározási helyszín, hatékonyan ki tudja szolgálni a közeli városok gyárait is. Az egyik nagy bérlő Polgárról elégíti ki a tiszaújvárosi és az ukrajnai határmenti gyárának raktározási igényeit, amivel egy világszinten is versenyképes operációt hozott létre.

A magas raktárak mellett az Ipari Park cross-dock raktárak építését is tervezi, hiszen Polgár ideális lokáció regionális elosztó központnak, legyen szó akár csomagküldő futárszolgálatokról, akár élelmiszeripari vagy agrárlogisztikáról. Ebben a régióban még kevés a korszerű cross-dock jellegű raktár, a Polgár Ipari Park az új létesítményeivel ezeket az igényeket szeretné kiszolgálni.

A Park célja, hogy a folyamatban lévő és a tervezett további fejlesztésekkel Észak-Kelet-Magyarország első számú logisztikai központjává váljon. Ehhez kiváló az elhelyezkedése az M3 autópálya mellett közvetlenül, illetve a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen háromszög közepén, mindhárom nagyvárostól fél órán belül.